Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
Anne ve Babalar Lütfen Dikkat !!!!!!
Yazar Mesaj
gourmet_07
Yönetici

Grup: Yöneticiler
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 0
Exclamation  Anne ve Babalar Lütfen Dikkat !!!!!!

Bana gelen bir maili sizler ile paylaşmayı istedim.

Merhaba, Basimizdan gecen kotu bir olayi sizinle paylasmak ve sizlerinde nedenleri hakkinda dikkatli olmaniz konusunda uyarmak istedim.12 Eylul sabahi 10 yasindaki oglum yatagindan kalktiktan 10 dakika sonra lavabonun onunde kriz gecirdi. Yerde vucudu kaskati iken titremelerle birlikte, goz bebekleri kayboldu, nefes zorlugu, agizda kopurmeler. Hemen acile kaldirildi. Yapilan testlerden sonra konulan teshis sara (epilepsi) idi.
Ilac tedavisine baslandi. Daha soku uzerimizden atamadan 9 gun sonra 21 Eylul sabahi 07:00 de oglum benim yanimda yatakta iken yine kriz gecirdi.
Ilk mudehaleyi yaptiktan sonra bu sefer Fakulteye gittik. Orada da
yeniden tetkikler yapildi. Teshis ayni idi. Bizdeki belirtilere gore 8-14
yasindaki cocuklarda gorulebilen bir sara cesidi imis. Kullanilan ilac 20-21 gun sonra beyne ulastigi icin, beyin henuz ilactan fayda gormeye baslamamis idi.
Arastirmalarimiza gore ve bu konuda en iyisi oldugunu ogrendigimiz
Fakultedeki profesor'den ( Mehmet Okan) randevu almistik. Dun yapilan
gorusme ve muayeneden sonra hocanin bize (sizlere de) dikkat etmemiz gereken konular sunlar idi.
Epilepsi'yi tetikleyen unsurlar 50 Hertz TV' ve Monitorlerdeki resim
kaymalarini cocuk beyni daha kolay algilayayip, beyin, istem disi bu
atlamalari takip ettigi icin yoruluyormus. Yorulan beyin daha sonra bir
bosalma istegiyle vucuda nobet gecirtiyormus. Bu nedenle mumkunse 50 Hertz uzerindeki cihaz kullanimi. (Avrupa'da 60 Hertz altinda TV uretilmesi yasaklanmis.)
Oglum bu yaz hemen hemen her gun saatlerce playstation ve yanindaki 50 hertz olan TV'de playstation ve bilgisayar'da oyun oynadi. Bir cok arkadasimin cocugu, yegeni de ayni durumda oldugu icin bu maili hazirlayarak uyarmak istedim.
Tetiklemeyi yapan diger bir unsur "kafein" yani Kola . Profesor cocuklarin beyni icin kolanin cok zararli oldugunu belirtti. Kafeinli iceceklerden ozellikle kola ve enerji iceceklerinden cocuklari uzak tutun dedi.
Tetiklemeyi yapan bir diger unsur da yanip sonen isiklar , yani disko
isiklari. Bu isiklari evde karanlikta veya los isikta izlenilen Tv veya bilgisayar oyunlari olusturuyor. Tv' yi en az 3 metre ve aydinlik ortamda izlenmesini ve ozellikle soyledi hoca. Bilgisayari ise gunde en fazla 20 dakika ile sinirladi.
Son nobetten sonra en az 2 yil surekli (kontrollu) ilac kullanimi ile
sorunun epeyce giderilebilecegini ve 14 yasindan sonra %96 oraninda bir daha nobet gecirilmeyecegini belirtti.
Ars . Gor. Onur Girisgin Uludag Universitesi

Bilgi Paylaştıkça Büyür
Görebildiğiniz En Uzak Yere Kadar ilerleyin Oraya Vardığınızda İlerleyebileceğiniz Daha Uzak Yerler Göreceksiniz
06-02-08 22:23:11 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle

Foruma Git:

Search Engine Optimization by SpiceFuse