Malzemeler 2 su bardağı yeşil mercimek 2 su bardağı bulgur (köftelik) 1 kabak 1 havuç 1 soğan 4 diş sarmısak 1 fincan sıvı yağ 4 adet sivri biber 1 fincan köfte harcı 2 demet maydanoz Tuz, karabiber Yapılışı : Bir gün önceden ıslattığınız mercimeği yıkadıktan sonra üzerine dört parmağı geçecek kadar soğuk su koyup bir taşım kaynatın. Ocaktan aldığınız mercimeği soğutup süzdükten sonra tekrar üzerini dört parmak geçecek kadar soğuk su doldurup bir saat civarında haşlayarak pişirip süzün. Başka bir kaba iki su bardağı su koyup içine bulguru ilave edin ve suyunu iyice çekene kadar (5-10 dakika) pişirin. Süzülmüş sıcak mercimekle bulguru karıştırırak kapağı kapalı olarak 20 dakika demlendirin. Soğan, havuç, kabak, maydanoz, sivri biber ve sarmısağı ayıklayıp temizledikten sonra küçük parçalara doğrayın. Bir mikserde bütün sebzeleri incecik kıydıktan sonra az sıvı yağla küçük bir tencerede beş dakika kavurarak öldürün. Sonra kavurduğunuz sebzeleri mercimek bulgur karışımına katın. Bir çay bardağı suyla ıslattığınız köfte harcını bu karışıma ilave edip karıştırın. Tuzunu da kattıktan sonra iyice (sakız gibi olana kadar) yoğurun. Kızgın tavada çok az yağ kullanarak mercimek köftelerinin her iki yüzünü de kızartın. Servis tabağına alıp süslendikten sonra sıcak olarak servis yapın. İsterseniz bu köfteyi pişirmeden de yiyebilirsiniz.
ben çok açıktım ya spaces yaptım kendime yeni iyigeceler hadi afiyet olsun