Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
Yeşil Mercimek Köftesi
Yazar Mesaj
gourmet_07
Yönetici

Grup: Yöneticiler
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 0
Yeşil Mercimek Köftesi

Malzemeler

2 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı bulgur (köftelik)
1 kabak
1 havuç
1 soğan
4 diş sarmısak
1 fincan sıvı yağ
4 adet sivri biber
1 fincan köfte harcı
2 demet maydanoz
Tuz, karabiber

Yapılışı :

Bir gün önceden ıslattığınız mercimeği yıkadıktan sonra üzerine dört parmağı geçecek kadar soğuk su koyup bir taşım kaynatın. Ocaktan aldığınız mercimeği soğutup süzdükten sonra tekrar üzerini dört parmak geçecek kadar soğuk su doldurup bir saat civarında haşlayarak pişirip süzün. Başka bir kaba iki su bardağı su koyup içine bulguru ilave edin ve suyunu iyice çekene kadar (5-10 dakika) pişirin. Süzülmüş sıcak mercimekle bulguru karıştırırak kapağı kapalı olarak 20 dakika demlendirin.
Soğan, havuç, kabak, maydanoz, sivri biber ve sarmısağı ayıklayıp temizledikten sonra küçük parçalara doğrayın. Bir mikserde bütün sebzeleri incecik kıydıktan sonra az sıvı yağla küçük bir tencerede beş dakika kavurarak öldürün. Sonra kavurduğunuz sebzeleri mercimek bulgur karışımına katın. Bir çay bardağı suyla ıslattığınız köfte harcını bu karışıma ilave edip karıştırın. Tuzunu da kattıktan sonra iyice (sakız gibi olana kadar) yoğurun. Kızgın tavada çok az yağ kullanarak mercimek köftelerinin her iki yüzünü de kızartın. Servis tabağına alıp süslendikten sonra sıcak olarak servis yapın. İsterseniz bu köfteyi pişirmeden de yiyebilirsiniz.

Bilgi Paylaştıkça Büyür
Görebildiğiniz En Uzak Yere Kadar ilerleyin Oraya Vardığınızda İlerleyebileceğiniz Daha Uzak Yerler Göreceksiniz
19-12-07 09:26:41 AM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
erkahn
Süper Moderatör

Grup: Süper Moderatörler
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 2
Cvp: Yeşil Mercimek Köftesi

ben çok açıktım ya
spaces yaptım kendime yeni
iyigeceler hadi
afiyet olsun

ajan
24-12-07 04:28:28 AM